• Prekretnica je postignuta za samo 57 godina, tokom kojih je kompanija preuzela smele izazove i bila u stalnoj potrazi za inovacijama
• Ova posebna prekretnica označava "korak dalje" ka budućoj eri elektrifikacije
• Ceremonija u fabrici u Ulsanu uključivala je isporuku kupcu 100 milion prvog vozila, model IONIQ 5

SEUL, 30. septembar 2024 - Hyundai Motor Company je danas proslavio značajnu prekretnicu obeležavajući 100 miliona jedinica globalne kumulativne proizvodnje. Ovo dostignuće je postignuto za samo 57 godina od osnivanja kompanije, što je čini jednom od najbrže rastućih kompanija u globalnoj automobilskoj industriji. U čast ove prekretnice Hyundai Motor je organizovao ceremoniju u svojoj fabrici u Ulsanu u Koreji.

 

U znak zahvalnosti za nepokolebljivu podršku i poverenje svojih kupaca, kompanija je isporučiila svoje 100 milion prvo vozilo, IONIQ 5, direktno kupcu. Vozilo je sišlo sa finalne inspekcijske trake u transportnom centru fabrike u Ulsanu tokom specijalne ceremonije primopredaje. Događaj je takođe prikazao slavljeničku izložbu u čast „100 milion prvog“, koja simbolizuje posvećenost kompanije Hyundai Motor da napravi korak dalje na temelju svojih prošlih dostignuća. 

 

“Dostizanje globalne kumulativne proizvodnje od 100 miliona vozila je značajna prekretnica koja je bila moguća zahvaljujući našim klijentima širom sveta koji su birali i podržavali Hyundai Motor od samog početka“, rekao je Jaehoon Chang, predsednik i CEO Hyundai Motor Company.

“Prihvatanje smelih izazova i konstantna potraga za inovacijama su nam omogućili da postignemo brz rast i ojačaće nas da napravimo “korak dalje” ka još 100 miliona jednica kao promeni u igri mobilnosti.“

 

Fabrika u Ulsanu, koja je počela sa radom 1968. godine, ima važan istorijski značaj kao “rodno mesto razvoja korejske automobilske industrije”. Kao značajno izdvajamo da je fabrika proizvela prvi korejski nezavisni model Pony u masovnoj proizvodnji 1975. godine. Trenutno je fabrika u Ulsanu centar za elektrifikaciju, a kompanija osniva namensku fabriku za električna vozila (EV) na istoj lokaciji. 

“Svaki zaposleni u kompaniji Hyundai Motor je doprineo akumulaciji 100 miliona jedinica svojim napornim radom i posvećenošću”, rekao je Dong Seock Lee, predsednik i šef domaće proizvodnje u Hyundai Motor Company. “Ova povoljna prilika je samo prvi korak ka budućoj eri elektrifikacije koju će Hyundai Motor predvoditi.”

 

Ovo istorijsko dostignuće prati kontinuirani rast kompanije Hyundai Motor koji je podstaknut lansiranjem premijum brenda Genesis, brenda visokih performansi N i uvođenjem električnih vozila kao što je IONIQ 5 koji se zasniva na namenskoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP). Globalni otisak kompanije se proširio sa proizvodnim pogonima u Turskoj, Indiji, SAD-u i Češkoj Republici, što je doprinelo rekordnim dostignućima, uključujući prekoračenje od 50 miliona vozila proizvedenih u 2013.

 

Prošle godine je Hyundai Motor izgradio ovaj momentum osnivanjem Hyundai Motor Group globalnog centra za inovacije Singapur (HMGICS), novi koncept pametnog centra urbane mobilnosti. Inovativne proizvodne platforme i napredne tehnologije koje su tamo razvijene, uključujući veštačku inteligenciju (AI), robote i pametne fabrike, trebalo bi da budu predstavljene budućim proizvodnim fabrikama, kao što je Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA), što će maksimalno povećati efikasnost proizvodnje. Kompanija nastavlja da uvodi novine i da se širi, nadovezujući se na svoj uspeh i posvećenost izvrsnosti.

 

Da biste pogledali komemorativni video, kliknite ovde.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.